Uitzicht bergen tijdens wintersport

Skihuur, skiles en skipas

  1. Home
  2. Wintersport
  3. Reisinfo
  4. Skihuur skiles en skipas

Algemene reisinformatie

Wintersport boeken bij Sunweb

Bekijk hieronder algemene reisinformatie - de belangrijkste informatie over het boeken van jouw wintersport bij Sunweb. Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan onze beleidspagina of neem contact op.

Skihuur, skiles en skipas

 

Skihuur

Bij veel vakanties kun je vooraf materiaalhuur bijboeken. Je kunt dit nakijken bij de desbetreffende accommodatie onder het kopje ‘Skipas, -les en verhuur’. Daar zie je de verschillende mogelijkheden plus de bijbehorende prijzen. Houd er rekening mee dat deze prijzen alleen geldig zijn als je vooraf het materiaalhuur bijboekt. De prijzen ter plaatsen zijn altijd anders.

Is jouw schoenmaat groter dan 44, dan raden wij je aan om in Nederland skischoenen of snowboardschoenen te huren. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat deze maten ter plaatse aanwezig zijn.

Helmen voor kinderen zijn vaak niet bij de huur inbegrepen. Wij raden aan om voor kinderen altijd een skihelm te huren. Het is belangrijk dat je bij het afhalen van het materiaalhuur vraagt naar de lokale wetgeving met betrekking tot een skihelm voor kinderen. Op steeds meer bestemming is het verplicht dat kinderen een skihelm dragen. De verantwoording hiervoor ligt bij de ouders.
Wij bieden op onze wintersportbestemmingen de volgende categorieën materiaalhuur aan:

BRONS
De meest voordelige ski’s en snowboards voor elk niveau. Het materiaal is 1 jaar oud en kwalitatief in goede staat.

ZILVER
Materiaal dat uitstekend geschikt is voor de beginnende en lichtgevorderde skiërs en snowboarders. Dit materiaal is extra wendbaar, zodat het maken van bochten en het afremmen goed onder de knie te krijgen is. Ook is het parallel skiën met deze ski’s goed mogelijk.

GOUD
Deze ski’s en snowboards zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en geschikt voor de gevorderde wintersporter. Tevens geschikt voor skiërs die het parallel skiën onder de knie hebben. Dit comfortabele materiaal is bruikbaar op alle pistesoorten en onder alle sneeuwcondities.

DIAMOND
Deze high performance ski’s en snowboards met de nieuwste technologie zijn van hoge kwaliteit en geschikt voor de meest ervaren wintersporters. Tip! Geef bij onze verhuurpartner graag jouw specifieke wensen voor gebruik aan (bijvoorbeeld off piste), zodat hij het juiste materiaal voor je selecteert.

Skiverhuur bedrijven

ANDORRA
In Andorra werken wij met verschillende verhuur bedrijven samen. Het materiaal kan hierdoor per plaats of gebied verschillen.
FRANKRIJK
In Frankrijk werken wij samen met SkiSet.
ITALIË
In Italië werken wij samen met SkiSet.
OOSTENRIJK
In Oostenrijk werken wij met verschillende verhuur bedrijven samen. Het materiaal kan hierdoor per plaats of gebied verschillen.
 
 

Skiles

Voor veel vakanties kun je vooraf ski- of snowboardles bijboeken. Dit kun je opzoeken bij de desbetreffende accommodatie onder het kopje ‘Skipas, -les en verhuur’. Daar zie je de verschillende mogelijkheden plus de bijbehorende prijzen. Houd er rekening mee dat deze prijzen alleen geldig zijn als je vooraf de lessen bijboekt. De prijzen ter plaatsen zijn altijd anders.
 
Het is belangrijk dat je de juiste lessen bijboekt:
  • Beginner: 0-1 jaar ervaring
  • Gemiddeld: 2-3 jaar ervaring
  • Gevorderd: 4 jaar ervaring of meer

De lessen worden in de ochtend of in de middag gegeven. Voor de meeste bestemmingen is het niet mogelijk om een voorkeur op te geven. De skischool deelt de lessen in, hier hebben wij geen invloed op. Geven wij tijdens het boeken van de skilessen wel de mogelijkheid om een keus te maken tussen de ochtend of de middag? Houd er dan rekening mee dat ook deze tijden nog onder voorbehoud zijn. Ter plaatse wordt bekend gemaakt op welk moment jouw lessen plaats vinden. Het dagdeel dat wordt geboekt blijft te allen tijde een voorkeur.

Skilessen worden over het algemeen in groepen gegeven. De grootte van de groep is afhankelijk van het aantal reizigers dat een les heeft geboekt. 

 

Skipas

Bij de meeste wintersportvakanties is een skipas inclusief. 
 
Op onze website vind je terug welke skipas is inbegrepen bij de vakantie. Dit zie je bij de desbetreffende accommodatie onder het kopje ‘Skipas, -les en verhuur’. Ook zie je daar de kosten staan voor het uitbreiden voor de skipas. Houd er rekening mee dat skipas ter plaatse vaak niet meer te wijzigen is. Ook zijn de kosten voor een uitbreiding ter plaatse vaak hoger.
 
Voor de standaard reisduren gaat de skipas altijd in op de dag na aankomst. Boek je een miniski of een midweek dan gaat de skipas altijd in op de dag van aankomst. Wil je de skipas op een andere dag laten in gaan, dan kun je dit navragen bij ons Contact Center.
 

Wijzigen of bijboeken

Wil je skimateriaal, skilessen of skipassen wijzigen of bijboeken? Dit kun je zelf eenvoudig regelen in jouw Mijn Sunweb omgeving.

Antwoord op jouw vraag niet gevonden?

Staat jouw antwoord er niet tussen?
Bekijk dan snel de veelgestelde vragen.